enblancinegre.cat

Faig fotos des de fa més de 20 anys però professionalment he vingut treballant, amb diversos barrets, en el món de la formació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, enteses sempre com a TAC: Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement.

EN BLANC I NEGRE.cat és, tot just, un projecte personal de fotografia: una idea senzilla en un sector saturat pels molts professionals que s’hi dediquen i per les prestacions que les càmeres digitals aporten a la fotografia domèstica.

Per què només en blanc i negre?

Ja m’ho demanava la meva mare fa vint anys quan començava, la meva companya ara, els amics… Per què dispares en blanc i negre?

És, està clar, una qüestió totalment subjectiva: quan tinc una càmera a la ma veig el món en blanc i negre. Disparo en raw, que és un tipus d’arxiu que permet recuperar, si es vol, el color. Però quan estic editant i processant les fotos, sento que el color distreu d’allò que és important a la foto, de la seva essència, d’allò que transmet, del que expressa…

Ara, per ser fidels a la realitat, certament aquest espai s’hauria de dir, millor, QuasiTotEnBlanciNegre.cat, però era un nom massa llarg 🙂

M’agrada pensar la meva fotografia com a «fotografia d’autor«.

Visita www.enblancinegre.cat